Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012


Δεν ήταν τα χρήματα


McLaren και Mercedes συμφωνούν ότι το οικονομικό δεν ήταν το κίνητρο του Hamilton

Ο κόσμος της Formula 1 ακόμα νιώθει τις «μετασεισμικές δονήσεις» από την ανακοίνωση της μετακίνησης του Lewis Hamilton από τη McLaren στη Mercedes. Το θέμα αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν και να αναλύσουν τους λόγους που οδήγησαν τον Hamilton σε αυτήν την απόφαση. Η πλειονότητα συγκλίνει προς το συμπέρασμα ότι το κίνητρο ήταν πρωτίστως οικονομικό, με τη Mercedes να λέγεται ότι του έκανε μια πάρα πολύ καλή προσφορά (της τάξης των 100 εκατ. δολαρίων για 3 χρόνια), μαζί με μεγαλύτερη ελευθερία να διαχειρίζεται τις προσωπικές του συμφωνίες, υπό την καθοδήγηση της εταιρείας που τον μανατζάρει XIX Entertainment.
Από τις εμπλεκόμενες ομάδες όμως δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Τόσο η McLaren όσο και η Mercedes αρνούνται ότι το οικονομικό ήταν ο παράγοντας που βάρυνε περισσότερο στη ζυγαριά του Hamilton αλλά οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση ήταν διαφορετικοί.
Από τη μία πλευρά ο Martin Whitmarsh ισχυρίζεται ότι η McLaren έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει τον Hamilton, κάνοντάς του μια πολύ καλή προσφορά, η οποία όμως δεν έπεισε τον 27χρονο Βρετανό. Ο Whitmarsh μίλησε γι’ αυτό στο Sky Sports News: «Πήγαμε πολύ μακριά και κάναμε στον Lewis μια καλή προσφορά, αλλά τελικά χρειάζεται να υπογράψουν δύο το συμβόλαιο. Δεν συμφωνήσαμε και ο καθένας πήρε το δρόμο του. Κάναμε πολλές συζητήσεις με την ΧΙΧ. Συζητήσαμε πολλές λεπτομέρειες και σχεδιάσαμε πολύπλοκα συμβόλαια. Διαπραγματευτήκαμε πολλές ελευθερίες και ήταν μια καλή εμπορική προσφορά».
Από την άλλη πλευρά ο Ross Brawn ισχυρίστηκε ότι η Mercedes κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Hamilton χωρίς καν να προσφέρει περισσότερα χρήματα: «Είναι μια ανταγωνιστική αγορά και ο Lewis δεν είναι λιγότερο ανταγωνιστικός από οποιονδήποτε. Αλλά ο Lewis δεν ήρθε σε εμάς γιατί του προσφέραμε περισσότερα χρήματα - γιατί δεν το κάναμε. Πάνω από όλα ο Lewis είναι οδηγός αγώνων. Αυτό είναι το κλειδί σε όλα. Αν δεν είναι επιτυχημένος ως οδηγός αγώνων, τίποτα από τα υπόλοιπα δεν μπορεί να συμβεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου